top of page

Eğitimciler

  Etkinliğin yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Sevil Özkan ulusal ve uluslararası alanda simülasyon eğitimlerine katılmış olup; simülasyon ve çocuk sağlığı hemşireliği alanında mesleki ve akademik çalışmaları olan, lisans mezuniyeti sonrası klinik deneyimi bulunan, on yıldan fazla süredir çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliği lisans dersinin teorik ve uygulamalarında aktif rol almış bir akademisyendir. Ayrıca Özkan; hemşirelik ve çocuk sağlığı ile ilgili ulusal ve uluslararası mesleki kuruluşlarda (European Society of Paediatric and Neonatal Intensive Care-ESPNIC-özellikle simülasyon ve hemşirelik alt gruplarında, Türk Hemşireler Derneği, Çocuk Hemşireliği Derneği, Neonotoloji Hemşireliği Derneği, Türk Yoğun Bakım Hemşireler Derneği, Onkoloji Hemşireliği Derneği vb.) aktif görev almaktadır.

  Prof. Dr. Fatma Taş Arslan, Prof. Dr. Sibel Küçükoğlu ve Prof. Dr. Emine Geçkil simülasyon ve çocuk hemşireliğinde akademik ve klinik uygulamalarında çalışmaları olan, ulusal ve uluslararası alanda “sıvı elektrolit dengesi, çocuklarda beslenme, ilk yardım vb.” birçok alanda kitap bölümleri ve çalışmaları bulunan, çocuk hemşireliğinin lisans ve lisansüstü eğitiminde uzun yıllardır görev alan akademisyenlerdir.

  Prof. Dr. Resul Yılmaz, Doç. Dr. Alaaddin Yorulmaz ve Doç. Dr. Murat Konak tıp fakültesi çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalında uzmanlıklarını almış, yenidoğan-çocuk-acil ve yoğun bakım alanlarında uzmanlıkları olan, bilimsel ve akademik çalışmaları bulunan, simülasyon temelli eğitimlere eğitmen ya da katılımcı olarak katılmış hekimlerdir.

  Doç. Dr. Emriye Hilal Yayan ve Dr.  Öğr. Üyesi Mehmet Emin Düken, çocuk hemşireliğinde bilimsel ve akademik çalışmaların yanı sıra; Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelerde depremzede çocuklara yönelik gönüllü faaliyetler bulunmuş, deprem ve sonraki süreçlerde hemşirelik bakımında yer almıştır.

 Doç. Dr. Aslı Akdeniz Kudubeş ve Dr. Öğr. Üyesi Remziye Semerci çocuk hemşireliği alanında akademik ve mesleki birçok çalışmaları olan akademisyenlerdir.

   Arş. Gör. Dr. Halime Yazar ve Arş. Gör. Dr. Ümmühan Erçınar Erdem, tıp fakültesi çocuk sağlığı ve hastalıkları anabilim dalında uzmanlık eğitimlerini devam etmekte olup; eğitimleri kapsamında rotasyonlar şeklinde çocuk ve yenidoğan alanında birçok klinik ve poliklinikte çocuk hastaya sağlık bakım hizmeti sunan hekimlerdir.

    Dr. İlker Gürcüoğlu Konya İl Sağlık Müdürlüğünde simülasyon eğitimleri düzenlemiş, bu alanda yayınları olan bir sağlık profesyonelidir.

bottom of page